Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešdien Norvēģijas ziemeļu pilsētas Trumses ostā aizdedzies Krievijas zvejas traleris "Buhta Najezdņik". Liesmas apdzēstas tikai ceturtdienas rītā, bet sprādzienbīstamības dēļ slēgta ostas apkārtne.

Kopumā slēgta teritorija aptuveni 300 metru rādiusā ap nelaimes vietu, daļēji paralizējot nelielās pilsētas ikdienu. Ostas tiešā tuvumā atrodas pat vairākas skolas, kā arī universitāte, bankas filiāles, sporta zāle un vietējais zinātnes inovāciju centrs.

Ugunsnelaimes izcelšanās iemesls nav zināms, bet glābēji norāda, ka uguns sākusies kuģa aizmugurējā daļā un drīz iemetusies tīklos. Visi 29 zvejas tralera apkalpes locekļi no kuģa izglābti, taču divi nogādāti mediķu aprūpē, jo saindējušies ar dūmiem.

Ugunsdzēsēji medijiem atklājuši, ka lai gan liesmas ir apdzēstas, joprojām saglabājas eksplozijas draudi, jo uz kuģa atrodas līdz pat 200 kubikmetriem dīzeļdegvielas, kā arī liela amonjaka tvertne.

Lai atdzesētu tvertni, kā arī novērstu draudus apkārtnes iedzīvotājiem ieelpot tvaikus pēc iespējamās eksplozijas vai dūmus, glābēji nolēma kuģi apgāzt uz sāniem, lai daļēji nogremdētu. Vienlaikus tiekot darīts viss, lai samazinātu degvielas noplūdes iespējamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!