Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kopš Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām sadalīti eiroparlamentāriešu amati komitejās, pienākumi delegācijās un misijās, aizvadīts ikgadējais vasaras atvaļinājums un nupat septembrī deputāti piedalījās pirmajās jaunā sasaukuma plenārsēdēs. Pirmie mēneši ļāvuši katram atrast savu vietu pasaulē lielākajā demokrātiski vēlētajā daudznacionālajā parlamentā. Skaidrojam, kādas tās ir Latvijas pārstāvjiem.

Jaunais sastāvs ir raibs – līdzšinēji spēcīgā EP koalīcija, kuru veidoja sociālistu un centriski labējo bloks, pēc vajadzības piesaistot arī liberāļu simpātijas tagad ir atkarīga arī no virknes citu frakciju simpātijām. Lai gan iepriekš prognozētais galējo labējo triumfs izrādījās pārspīlēts, būtisku atbalstu guva zaļie un liberāļi. Turklāt ikdienas ritmu ievērojami ietekmēs fakts, ka vēlēšanās nomainījušies ap 60% visu deputātu, iepludinot EP jaunas idejas, mērķus un prakses.

Jautājām Latvijas eiroparlamentāriešiem, kā viņi vērtē politisko spēku kurā nokļuvuši EP, kādi ir viņu prioritāri darāmie darbi, kā arī, vai varam sagaidīt sadarbību Latvijai svarīgu interešu aizstāvībā un interešu pārstāvēšanā.

Andris Ameriks

Eiropas Parlamenta sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupa (S&D)

  • Priekšsēdētāja vietnieks delegācijā ES un Kazahstānas, ES un Kirgizstānas, ES un Uzbekistānas, ES un Tadžikistānas parlamentārās sadarbības komitejās, kā arī attiecībām ar Turkmenistānu un Mongoliju
  • Transporta un tūrisma komitejas loceklis
  • Lūgumrakstu komitejas loceklis

Politiskais spēks

"Es neesmu sociāldemokrāts, un arī šeit esmu reģistrējies kā Gods kalpot Rīgai partijas priekšsēdētājs, bet man ir līgums ar sociāldemokrātu frakciju, kas ir otra lielākā šeit, Eiroparlamentā," situāciju raksturo Ameriks.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!