Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Otrdien Ķīnā svinēja komunistiskā režīma izveidošanas 70. gadadienu, savukārt Honkongā turpinājās protesti, kuru ietvaros notika asas sadursmes starp policiju un demonstrantiem. Sadursmju laikā sašauts ticis arī kāds 18 gadus vecs jaunietis, ziņo portāls "Politico".

Neskatoties uz policijas noteikto aizliegumu, vairāki tūkstoši demonstrantu devās Honkongas ielās un iesaistījās vardarbīgās sadursmēs ar varasiestādēm.

Plašsaziņas līdzekļos nonācis videoklips, kurā redzams, kā policists atklāj uguni pret demonstrantu, kurš kopā ar citiem protestētājiem mēģināja uzbrukt policistiem sadursmju laikā. Sašautais protestētājs otrdienas vakarā atradās kritiskā stāvoklī.

Šis incidents var novest pie turpmākām sadursmēm starp protestētājiem un policiju. Nekas neliecina, ka demonstrācijas, kuras Honkongā notiek jau vairākus mēnešus, drīzumā varētu noslēgties, atzīmē medijs.

Kontinentālajā Ķīnā otrdien notika plašas svinības par godu komunistiskā režīma izveidošanas 70. gadadienai. Pekinā gadadienu godināja ar plašu militāro parādi. Uzrunā Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins arī pieminēja Honkongu, norādot, ka jāievēro “vienas valsts, divu sistēmu” princips, kas Honkongai nodrošina plašu autonomiju vairākās nozarēs. “Mums jāsaglabā ilgtermiņa stabilitāte un labklājība Honkongā un Makao,” teica Sji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!