Foto: AFP/Scanpix/LETA
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstnieki piekrituši, ka nepieciešams pagarināt "Brexit" termiņu, tomēr lēmums par to, līdz kuram datumam atlikt Lielbritānijas izstāšanos no bloka tiks pieņemts nākamnedēļ, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Eiropas Komisija paziņojusi, ka darbs pie šī jautājuma turpināsies gaidāmo dienu laikā. ES pārstāve norādīja, ka lēmums par jauno “Brexit” termiņu netiks pieņemts ārkārtas samita ietvaros.

Lielbritānijas finanšu ministrs Sadžids Džavads atzinis, ka “Brexit” neizdosies īstenot līdz 31. oktobrim, kā to bija solījis premjers Boriss Džonsons.

Pirmdien britu parlamenta deputāti izskatīs Džonsona aicinājumu rīkot jaunas vēlēšanas. Premjerministrs izteicies, ka grib vēlēšanas rīkot 12. decembrī, ja “Brexit” termiņš tiks pagarināts līdz 31. janvārim.

Šobrīd nav zināms, vai pietiekami liels deputātu skaits piekritīs jaunu vēlēšanu rīkošanai. Lai tas notiktu, nepieciešams vismaz divu trešdaļu parlamenta deputātu atbalsts, bet opozīcijā esošā leiboristu partija vēl nav devusi skaidru signālu par to, kā tā plāno balsot. Leiboristu līderis Džeremijs Korbins izteicies, ka atbalstīs jaunu vēlēšanu rīkošanu tad, kad pilnībā būs izzudusi bezvienošanās “Brexit” iespējamība.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!