Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns apmeklējis Jandokas termālo avotu kūrortu, kas drīzumā tiks pabeigts un nodots lietošanā, 25. oktobrī ziņo ziemeļkorejiešu ziņu aģentūra KCNA.

Kims vizītes laikā iepazinies ar celtniecības gaitu un aplūkojis kūrorta veselības atgūšanas, formas uzturēšanas, sporta un kultūras būves. Kūrortā ir gan slēgtie baseini, gan baseini zem klajas debess. Tāpat kompleksā būs slēpošanas trase, ziņo KCNA.

Kims jauno kūrortu raksturojis kā "absolūti perfektu".

Turklāt Kims norādīja, ka kūrorts ir "krass kontrasts" Kumganga kalna kūrortam – šo atpūtas kompleksu, ko kā draudzības žestu daļēji finansējusi Dienvidkoreja, Phenjana oktobrī nolēmusi nojaukt (Kims nojaucamajā Kumganga kūrortā attēlā zemāk).

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kumganga kalna projektā Dienvidkorejas uzņēmumi ieguldīja miljoniem dolāru, skaidro raidsabiedrība CNN. Uz kompleksu atpūsties devās dienvidkorejiešu tūristi, taču sadarbība pārtrūka 2008. gadā, kad ziemeļkorejieši nošāva kādu militārā zonā iekļuvušu dienvidkorejieti.

Kopš tā laika komplekss pārsvarā stāvējis neizmantots. Pērn tur notika kara laikā sadalīto ģimeņu tikšanās pasākums. Pārrunas ar Seulu par kompleksa atkalatvēršanu nav nesušas rezultātus.

Šogad oktobrī Kims norādīja, ka visas dienvidkorejiešu celtās ēkas ir jāpārbūvē, lai tās atbilstu ziemeļkorejiešu "noskaņai un estētiskajai gaumei".

Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija piektdien paziņoja, ka saņēmusi no Ziemeļkorejas vēstuli ar aicinājumu pārrunāt Kumganga kūrorta ēku nojaukšanu.

Dažādu Ziemeļkorejas panākumu demonstrēšana un līdera Kima vizītes dažādos objektos ir daļa no totalitārās valsts, kurā daudzi iedzīvotāji dzīvo nabadzībā, ikdienas propagandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!