Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sidnejas Operas nams nedēļas nogalē īpašā veidā godinājis Austrālijas ugunsdzēsējus, kuri cīnās ar postošajiem ugunsgrēkiem šajā valstī, vēsta raidsabiedrība CNN.

CNN ziņo, ka sestdienas vakarā teātris izgaismoja savas ikoniskās buras ar ugunsdzēsēju attēliem, kuri cīnās ar postošajām liesmām.


Teātris tviterī vēstīja, ka šādi vēlas dot cerības un spēka stariņu, kā arī pateikties ārkārtas palīdzības dienestiem, kā arī brīvprātīgajiem par viņu neticamajiem centieniem un drosmi.

Vienā no attēliem bija redzams vienkāršs un lakonisks uzraksts "Paldies ugunsdzēsējiem", kā arī uzzīmētas sirsniņas.

Ar izgaismotā operas nama video sociālajā tīklā "Facebook" dalījās arī Jaundienvidvelsas štata ugunsdzēsības dienests.

Jau vēstīts, ka šīs sezonas krūmāju ugunsgrēku sezona Austrālijā ir īpaši postoša. Ugunsgrēki intensificējās 2019. gada septembrī, īpaši smagi skarti valsts austrumi. Pēdējo mēnešu laikā izdeguši ap pieciem miljoniem hektāru krūmāju un gājuši bojā vismaz 24 cilvēki.

Viktorijas un Jaundienvidvelsas štatā izsludināts ārkārtas stāvoklis. Atsevišķos rajonos spēcīgā piedūmojuma dēļ liesmu dzēšanā nevar izmantot aviāciju. Cīņai ar ugunsgrēku valdība nolēmusi mobilizēt trīs tūkstošus karavīru.

"Sarkanais gailis" īpaši ātri izplatās rekordaugsto temperatūru un vēja dēļ. Dūmu dēļ Austrālijas galvaspilsētā Kanberā gaisa piesārņojums 26 reizes pārsniedzis kritisko, veselībai bīstamo līmeni.

Nedēļas nogalē Jaundienvidvelsas štata ugunsdzēsības dienests apstiprināja, ka vienu no vērienīgajiem ugunsgrēkiem izdevies pakļaut kontrolei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!