Foto: Vida Press
Baltkrievijā pēkšņi nozuduši visu četru valstī darbojošos cukurfabriku direktori, vēsta portāls "Tut.by". Mediju avoti ziņo, ka viņi aizturēti korupcijas izmeklēšanas ietvaros. Oficiālās varasiestādes komentārus nav sniegušas.

Viens no nozudušajiem ir Gorodeiskas cukurfabrikas direktors Mihails Krištapovičs, kurš šajā amatā atradās vairāk nekā 20 gadus. Vēl pagājušajā ceturtdienā viņš bija darbā, ko apliecina kolēģi, bet piektdien viņam bija paredzēts doties atvaļinājumā.

Mediji no avotiem noskaidrojuši, ka Krištapovičs 24. janvārī izlidojis no Minskas uz Minheni, taču avioreisam esot virs Polijas, lidmašīna pagriezta atpakaļ un direktors aizturēts Grodņā.

Cukurfabrikā portālam norāda, ka Krištapovičs līdz 4. februārim atrodas atvaļinājumā.

Tāpat nozudis arī Žabinkovskas cukurfabrikas vadītājs Viktors Mironovs. Uzņēmumā apstiprina, ka direktors pirmdien nav ieradies darbā. Kur viņš pazudis un kad atgriezīsies – uzņēmumā neviens nezinot.

Savukārt Sluckas cukurfabrikā informē, ka viņu direktors Nikolajs Prudņiks oficiāli atrodas atvaļinājumā un piektdien devies prom no Baltkrievijas. Uzņēmumam neesot informācijas, ka priekšnieks būtu aizturēts.

Savā darbavietā šonedēļ nav redzēts arī Skidelskas cukurfabrikas direktors Dmitrijs Jegorovs. Uzņēmumā informē, ka priekšnieks vēl piektdien bijis darbā, bet tad izsaukts uz Minsku un vairs nav redzēts.

Neviena no Baltkrievijas drošības iestādēm nav komentējusi, kāpēc piektdien likts atgriezties uz Minheni ceļā esošajai lidmašīnai un kur palikuši četru cukurfabriku vadītāji.

Taču no avotiem "Tut.by" uzzinājis, ka pagājušajā nedēļā krimināllietas par korupciju ietvaros aizturētas pavisam 11 personas. Lietu izmeklējot Valsts drošības komiteja (VDK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!