Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kopš pilsoņkara sākuma 2011. gada martā Sīrijā gājuši bojā vismaz 384 000 cilvēku, tostarp 116 000 civilpersonu, sestdien paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Pilsoņkarš Sīrijā sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Starp bojāgājušajiem ir vismaz 129 476 Sīrijas armijas karavīri, prezidenta Bašara al Asada sabiedroto spēku karotāji un režīmam lojālu grupējumu kaujinieki, tostarp 1697 Libānas šiītu bruņotā grupējuma locekļi.

Krituši gandrīz 57 000 nemiernieku, kā arī 12 624 kurdu vadīto Sīrijas Demokrātisko spēku karotāju, kas bija galvenie ASV sabiedrotie cīņā ar islāmistu teroristisko grupējumu "Daesh".

Saskaņā ar SOHR datiem "Islāma valsts" un savulaik ar "Al Qaeda" saistītais grupējums "Hayat Tahrir al-Sham" karadarbībā zaudējuši 67 296 kaujiniekus.

Starp bojāgājušajām civilpersonām ir aptuveni 22 000 bērnu un 13 000 sieviešu.

11 miljoni sīriešu karadarbības rezultātā bijuši spiesti pamest savas dzīvesvietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!