Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien noteica nedēļu ilgu komandanta stundu pilsoņu pārvietošanās ierobežošanai, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Ir gaidāms, ka valdība parakstīs šo lēmumu un tas stāsies spēkā naktī.

"Tā ir obligāta prasība," sacīja 70 gadus vecais Netanjahu. "Ja kāds domā, ka es pārspīlēju, tad viņiem jāpaskatās uz attēliem no Spānijas un Itālijas. Tur vairs nerūpējas par slimajiem, bet transportē viņu līķus armijas automašīnās."

Ārkārtas stāvokļa rīkojumi, kas vēl jāapstiprina valdībai, paredz, ka cilvēki varēs atstāt savas mājas tikai svarīgu iemeslu dēļ, tostarp lai nopirktu pārtiku vai saņemtu medicīnisko palīdzību.

Cilvēki ar nopietniem pienākumiem varēs turpināt doties uz darbu. Tiks atļauts arī piedalīties bērēs, kā arī palīdzēt gados veciem vai slimiem cilvēkiem. Piegādātā pārtika un citas mantas būs jāatstāj pie adresātu durvīm, lai izvairītos no nevajadzīgiem kontaktiem.

Izraēlas Veselības ministrija paziņoja, ka inficēšanās ar koronavīrusu ir apstiprināta vairāk nekā 570 cilvēkiem, bet vēl nav konstatēts neviens nāves gadījums no tā slimības "Covid-19".

Tūkstošiem cilvēku pašlaik atrodas pašizolācijā mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!