Foto: EPA/Scanpix/LETA
Spānijā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 miruši jau vairāk nekā 6000 cilvēki. Francijā upuru skaits pārsniedzis 2000, savukārt Lielbritānijā - 1000, ziņo abu valsts atbildīgās institūcijas.

Pēc Veselības ministrijas svētdien publiskotajiem datiem, aizvadītajā diennaktī Spānijā ar Covid-19 miruši 838 cilvēki, līdz ar to ar šo slimību mirušo skaits pieaudzis līdz 6528.

Savukārt apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pagājušajā diennaktī palielinājies par 9% līdz 78 797.

Atbilstoši Spānijā notektajiem jaunā koronavīrusa ierobežošanas pasākumiem cilvēki drīkst atstāt mājas tikai gadījumos, ja nav iespējams strādāt attālināti un jādodas uz darbu, lai nopirktu pārtiku, saņemtu medicīnisko palīdzību vai dotos neilgā pastaigā ar suni.

Pēc sestdien, 28. martā, publiskotajiem datiem, iepriekšējā diennaktī Francijā ar Covid-19 miruši 319 cilvēki, līdz ar to mirušo skaits palielinājies līdz 2314. Savukārt apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits iepriekšējā diennaktī pieaudzis par 4611 līdz 37 575.

Francijas premjerministrs Eduārs Filips brīdināja, ka cīņa pret koronavīrusu tikai sākas. "Gribu pateikt skaidri un godīgi. Cīņa tikai sākas," preses konferencē sestdien sacīja Filips.

"Aprīļa pirmās piecpadsmit dienas būs daudz grūtākas nekā [marta pēdējās] piecpadsmit dienas," teica Francijas valdības vadītājs.

Savukārt Lielbritānijā Covid-19 upuru skaits pārsniedzis tūkstoti, paziņojusi Veselības ministrija.

Pēc ministrijas sestdien publiskotajiem datiem, iepriekšējā diennnaktī ar Covid-19 miruši 260 cilvēki, līdz ar to mirušo skaits pieaudzis līdz 1019.

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits palielinājies līdz 17 089.

Jau ziņots, ka inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta arī Lielbritānijas premjerministram Borisam Džonsonam un veselības ministram Metjū Henkokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!