Foto: EPA/Scanpix/LETA

Honkongas līdere Kerija Lama otrdien izteicās, ka jaunais drošības likumus, kuru Ķīna plāno ieviest teritorijā, tiks vērsts tikai pret "dažiem likumpārkāpējiem", raksta "Al Jazeera".

Lamas paziņojums izskan laikā, kad liela daļa Honkongas iedzīvotāju, biznesa grupas un Rietumu valstu paudušas bažas par to, kā jaunais drošības likums ietekmēs brīvības, kuras pastāv Honkongā. Pekinas iecerētā likuma mērķis ir cīnīties ar separātiskām aktivitātēm, terorismu un ārvalstu iejaukšanos daļēji autonomajā Honkongā. Likums arī ļautu Honkongā bāzes izveidot Ķīnas izlūkdienestiem.

Honkonga ir teritorija, kura ietilpst Ķīnas Tautas Republikas sastāvā, taču tai ir virkne tiesību, kuras neeksistē kontinentālajā Ķīnā. To vidū - izpausmes brīvība un tiesības protestēt.

Protestējot pret plānotā drošības likuma ieviešanu, svētdien tūkstošiem cilvēku devās Honkongas ielās un piedalījās demonstrācijās.

Teritorijas līdere izteicās, ka bažas par brīvību ierobežošanu esot nepamatotas. "Honkongas brīvības tiks saglabātas, un Honkongas dinamika un pamatvērtības attiecībā uz tiesiskumu, tiesu varas neatkarību, dažādajām tiesībām un brīvībām, kuras bauda cilvēki, joprojām būs spēkā," žurnālistiem klāstīja Lama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!