Foto: AFP/Scanpix/LETA
Turpinoties protestiem Honkongā, policija pret demonstrantiem izmantojusi piparu gāzi saturošus šāviņus, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Protesti notikuši dažādās Honkongas teritorijas vietās, vairāki cilvēki tikuši arestēti. Protestētāji, paužot neapmierinātību ar iecerēto likumu, devās pie Honkongas Likumdošanas padomes ēkas, bloķējot ielas. Satiksme traucēta arī citviet Honkongā.

Honkongas Likumdošanas padomes deputāti šodien aizvada debates par likumprojektu, kas kriminalizētu Ķīnas nacionālās himnas zaimošanu. Ja šo likumprojektu apstiprinātu, katrs, kurš zaimotu Ķīnas himnu, varētu tikt sodīts ar naudas sodu aptuveni 5800 eiro apmērā, kā arī trīs gadus ilgu cietumsodu.

Pirms dažām dienām Ķīna arī paziņoja par ieceri Honkongā ieviest jaunu drošības likumu. Pekinas iecerētā likuma mērķis ir cīnīties ar separātiskām aktivitātēm, terorismu un ārvalstu iejaukšanos daļēji autonomajā Honkongā. Likums arī ļautu Honkongā bāzes izveidot Ķīnas izlūkdienestiem. Kritiķi pauduši bažas, ka šis likums varētu novest pie Honkongā eksistējošo brīvību ierobežošanas.

Savukārt Honkongas līdere Kerija Lama šīs bažas ir noraidījusi, apgalvojot, ka Honkongas brīvības paliks spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!