Foto: AP/AFP/Scanpix/LETA

ASV Mineapoles policists Dereks Šovens un viņa nogalinātais Džordžs Floids agrāk strādājuši vienā naktsklubā, CNN atklājusi bijusī kluba īpašniece Maija Santana.

Šovens strādājis "El Nuevo Rodeo club" ārpus sava pamatdarba policijā kopumā vairāk nekā 17 gadus. Savukārt Floids piestrādājis par papildu apsargu otrdienās, kad klubā rīkoti apmeklētāju īpaši iecienītie urbānās mūzikas vakari.

Santana apgalvo, ka abi vīrieši noteikti klubā strādājuši arī vienlaikus, taču pieļauj, ka viņi viens otru nav pazinuši. "Nevaru viņus raksturot kā paziņas. Mēs visi darījām visādus darbus klubā dažādos laikos. Mēs kopā strādājām vienā komandā," viņa skaidroja.

Floids klubā bijis zināms viņa nepārejošā smaida dēļ un uzņēmēja uz viņu atsaucas kā lielisku puisi. Viņa medijam atklāj, ka tad, kad redzējusi slepkavības video, kliegusi uz savu telefonu, lai Šovens noņem no Floida celi.

Šovens apsūdzēts trešās pakāpes slepkavībā un, lai gan slepkavība tika pastrādāta jau pagājušajā pirmdienā, viņš tikai piektdien tika apcietināts. Tobrīd visā valstī jau tika organizēti plaši protesti, kuri vietām pārauga masu grautiņos. Tos savukārt daudzviet izmantojuši zagļi, lai vispārējo nekārtību aizsegā īstenotu vērienīgas zādzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!