Foto: EPA/Scanpix/LETA

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) izpelnījusies kritiku par Saūda Arābijas vadītās koalīcijas Jemenā izsvītrošanu no melnā saraksta, kurā ievietotas grupas, kas pārkāpj bērnu tiesības, raksta "Al Jazeera".

"Leģitimitātes atbalsta koalīcija Jemenā vairs netiks iekļauta sarakstā, kas uzskaita nogalināšanas un savainošanas pārkāpējus, pēc ilgstoši būtiska nogalināšanas un savainošanas gadījumu skaita samazināšanās aviācijas uzlidojumos," teikts ANO jaunākajā ziņojumā par bērnu situāciju konfliktu zonās.

Aktīvisti norādījuši, ka Saūda Arābijas koalīcija ir atbildīga par 222 bērnu nāvēm vai traumām pagājušajā gadā. Organizācija "Human Rights Watch" kritizēja ANO ģenerālsekretāru Antonio Gutērrešu par Saūda Arābijas izņemšanu no šī saraksta, sakot, ka viņš ignorējis pašas ANO pierādījumus par pārkāpumiem pret bērniem.

Organizācijas "Save The Children" pārstāve šo ANO lēmumu nosaukusi par "šokējošu".

Savukārt ANO pārstāve Virdžīnija Gamba norādīja, ka starptautiskās organizācijas lēmums nav saistīts ar spiedienu no Saūda Arābijas puses un ka Rijādas vadītās koalīcijas izsvītrošana no šī saraksta ir balstīta uz datiem.

Jemenā jau piecus gadus norisinās pilsoņu karš. Bruņotais konflikts novedis pie pasaulē lielākās humanitārās krīzes. 24 miljoniem valsts iedzīvotāju nepieciešama palīdzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!