Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps atcēlis Floridā paredzēto Republikāniskās partijas konventu, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Šāds lēmums saistīts ar jaunā koronavīrusa radītajiem izaicinājumiem ASV. Savienotajās Valstīs ar slimību inficējušies vairāk nekā četri miljoni cilvēku. "Nav īstais brīdis tam [konventam]," izteicās prezidents.

Daļa partijas konventa gan notiks Ziemeļkarolīnā, kur Trampu oficiāli nominēs kā republikāņu kandidātu, kurš pārstāvēs partiju 3. novembrī paredzētajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Ziemeļkarolīnas pilsētā Šarlotē arī sākotnēji bija paredzēts organizēt konventu, taču Tramps nolēma to pārcelt uz Floridas štatu pēc tam, kad Ziemeļkarolīnas štata gubernators maijā uzstāja uz konventa dalībnieku skaita ierobežošanu, lai varētu īstenot sociālo distancēšanos.

Tramps lēmumu atcelt konventu pamatoja, sakot, ka viņa galvenā prioritāte ir drošība. "Šī ir savādāka pasaule un tāda tā būs vēl neilgu laiku," norādīja Tramps, piebilstot, ka uzskatījis, ka būtu nepareizi pakļaut riskam potenciāli desmitiem tūkstošu partijas pasākuma apmeklētāju. "Mums jābūt modriem, mums jābūt uzmanīgiem un jārāda piemērs," teica Baltā nama saimnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!