Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV politiskajā vidē notikumus, kuri dažas nedēļas pirms prezidenta vēlēšanām var būtiski ietekmēt vēlētāju izvēli par labu vienam vai otram kandidātam, dēvē par "oktobra pārsteigumiem". Gada desmitais mēnesis šajā terminā iedzīvojies tādēļ, ka amerikāņi savu nākamās četrgades priekšstāvi izvēlas novembra sākumā.

Ziņas par ASV prezidenta Donalda Trampa saslimšanu ar Covid-19 pāršalca pasauli pagājušās nedēļas izskaņā. Šobrīd jau varam novērot pirmās sekas šim visnotaļ būtiskajam pavērsienam. Gan valsts mēroga, gan personīgu problēmu nomākts, Tramps tuvojas savām otrajām prezidenta vēlēšanām. Viņa izredzes palikt Baltajā namā vēl nevajadzētu aprakt, bet nav iemesla uzskatīt, ka to dzīvotspēja šobrīd ir augsta.

Daudzi, iespējams, domāja, ka gadā, kurā nav trūcis pārsteigumu un pavērsienu gan ASV, gan globālā mērogā, oktobris uz pārējo 11 brāļu fona īpaši neizcelsies. Tomēr arī šis ASV prezidenta pirmsvēlēšanu cikls par oktobra pārsteigumu ir parūpējies. Kas zina – varbūt tam sekos vēl kāds.

Klupiens pirms saslimšanas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!