Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vairāki Irānas atbalstīti bruņoti grupējumi, kuri darbojas Irākā, esot piekrituši pārtraukt uzbrukumus ASV spēkiem, ja Tuvo Austrumu valsts valdība izziņos termiņu, līdz kuram Irāku pametīs amerikāņu karavīri, atsaucoties uz viena grupējuma pārstāvja teikto, raksta "Al Jazeera".

"Frakcijas ir iesniegušas nosacītu pamieru," svētdien paziņoja Irānas atbalstītās grupas "Kataib Hezbollah" pārstāvis Mohammeds Mohi. "Tajā ietilpst visas [pret ASV vērstās] pretestības frakcijas, tostarp tās, kas ir vērsušās pret ASV spēkiem," viņš norādīja ziņu aģentūrai "Reuters".

Mohi sacīja, ka Irākas valdībai jāīsteno janvārī parlamentārā pieņemtā rezolūcija, kurā tika aicināts no Irākas izvest ārvalstu karaspēku. Viņš arī piebilda, ka valdībai nav noteikts termiņš tās īstenošanai, taču brīdināja: "Ja Amerika uzstāj uz palikšanu un neievēro parlamenta lēmumu, frakcijas izmantos visus viņu rīcībā esošos ieročus."

Jau iepriekš vēstīts, ka Vašingtona paudusi neapmierinātību ar faktu, ka pret ASV spēkiem un diplomātisko misiju Bagdādē vairākkārt organizēti bruņoti uzbrukumi, par kuriem atbildīgi ir Irānas atbalstītie grupējumi. Septembrī medijos izskanēja informācija, ka ASV plānojot slēgt savu vēstniecību Irākā, ja Tuvo Austrumu valsts nespēs novērst uzbrukumus pret tās darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!