Foto: EPA/Scanpix/LETA

Peru Kongress atbalstījis prezidenta Martina Viskarras impīčmentu saistībā ar apsūdzībām, ka viņš pieņēmis kukuļus, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Viskarra izteicies, ka pieņems balsojuma rezultātu un atstās prezidenta pili. Sagaidāms, ka Kongresa spīkers Manuels Marino kļūs par pagaidu prezidentu līdz 2021 gada jūlijam, kad būtu noslēdzies Viskarras prezidenta pilnvaru termiņš.

Prezidents iepriekš noraidījis apsūdzības, ka pieņēmis kukuli aptuveni 540 000 eiro vērtībā, kad pildīja Mokegvas reģiona gubernatora pienākumus. Pirms balsojuma Viskarra arī brīdināja, ka impīčments radītu riskus Peru valstij laikā, kad tā cīnās ar ekonomiskiem izaicinājumiem, kas radušies Covid-19 pandēmijas dēļ.

Taču Kongress tomēr nobalsoja par impīčmentu - 105 deputāti to atbalstīja, 19 noraidīja, bet četri atturējās.

Šī ir jau otrā reize dažu mēnešu laikā, kad Peru lemts par prezidenta impīčmentu.18. septembrī notikušā balsojumā tikai 32 Kongresa deputāti atbalstīja impīčmentu. Toreiz šis jautājums tika izskatīts saistībā ar apsūdzībām, ka Viskarra ļaunprātīgi izmantojis valsts līdzekļus. Prezidents šīs apsūdzības noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!