Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kanāda pirmdien sāks vakcināciju ar ASV farmācijas giganta "Pfizer" un Vācijas kompānijas "BioNTech" izstrādāto Covid-19 vakcīnu.Pirmais vakcīnas devu sūtījums Kanādu sasniedza svētdienas vakarā.

Pirmais vakcīnas devu sūtījums Kanādu sasniedza svētdienas vakarā.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo to nodēvēja par labām ziņām.

"Bet mūsu cīņa ar Covid-19 nav beigusies. Tagad vairāk nekā jebkad agrāk saglabāsim modrību," tviterī paziņoja Trudo.

Trudo iepriekš paziņoja, ka Kanāda šomēnes saņems 249 000 vakcīnas devu. Plānots, ka 30 000 devu būs pieejamas jau šodien.

Vietējie mediji ziņo, ka pirmās vakcīnas saņems aprūpes nami Kvebekā, kas ir jaunā koronavīrusa smagāk skartā province Kanādā.

Otrdien vakcinācija sāksies Ontārio, kur pirmie tiks vakcinēti vairāk nekā 2500 veselības aprūpes darbinieki slimnīcās un aprūpes namos.

Kad vakcinācija sāksies pārējās Kanādas provincēs, pagaidām nav zināms, bet amatpersonas izteikušās, ka tas notiks šonedēļ.

Par vakcīnu izplatīšanu atbildīgā amatpersona raidorganizācijai CBC svētdien sacīja, ka piegādes grafiks tiek realizēts pēc plāna un vakcinācija provincēs sāksies tuvākajās dienās.

Kanādas valdība ir pasūtījusi 20 miljonus "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās vakcīnas devu un tai ir iespēja iegādāties vēl 56 miljonus devu. Cilvēkam vakcinācijai ir nepieciešamas divas devas, kas tiek ievadītas ar 21 dienas starplaiku.

"Pfizer" un "BioNTech" izstrādātā Covid-19 vakcīna izmēģinājumos bijusi efektīva 95% gadījumu.

Kanādā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 460 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 13 000 ir miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!