Foto: TASS/Scanpix/LETA

Pēc Mjanmas militārā apvērsuma, kuru centās novērst Ķīna un pēcāk nosodījuši Rietumi, ar apvērsumu organizējušo militāro huntu attiecības nostiprinājusi Krievija, raksta "The Moscow Times". Piektdien uz nemieru plosīto valsti vizītē devies Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandr Fomins.

Fomins līdz ar to bija pirmais augsta līmeņa ārvalstu pārstāvis, kurš ieradies valstī. Viņš tikās klātienē ar bruņoto spēku komandieri un faktisko valsts līderi kopš februāra sākumā notikušā apvērsuma Minu Aunu Hlainu.

"Krievijas Federācija pieturas pie stratēģiska kursa pastiprināt attiecības starp abām valstīm," Fomins norādīja tikšanās laikā. Viņš arī atzīmēja, ka Krievija, neskatoties uz apvērsumu un protestiem pret to, kuros jau gājuši bojā vairāki simti cilvēku, Krievija uzskata Mjanmu par uzticamu sabiedroto un stratēģisku partneri Dienvidaustrumāzijā un plašākā Āzijas-Klusā okeāna reģionā.

Krievija izsenis uztur spēcīgas attiecības ar Mjanmas militārajiem spēkiem, un gadu gaitā militārā sadarbība starp valstīm ir tikai pakāpeniski pieaugusi. Tikai nedēļu pirms apvērsuma Krievijas ministrs Sergejs Šoigu vizītes laikā Mjanmā noslēdza līgumus par "Pancir-S1" zeme-gaiss raķešsistēmu, "Orlan-10E" novērošanas dronu un radaru piegādi. Faktiski šī vizīte apliecināja, ka visi iepriekš noslēgtie līgumi ir spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!