Foto: Kadrs no video

Sibīrijas lielpilsētā Novosibirskā pie pilsētas krematorijas piektdien norisinājās nu jau par ikgadēju tradīciju kļuvušais kapu ātrrakšanas čempionāts, liecina ieraksti rīkotāju sociālo tīklu kontos.

Šogad uzvarētāju laurus plūkusi divu vīru komanda no Omskas, izcīnot 30 000 rubļu (aptuveni 333 eiro lielu naudas balvu). Vīri uzstādījuši arī jaunu rekordu - divus metrus garo, 80 centimetrus plato un 1,6 metrus dziļo kapu viņi izrakuši 38 minūšu laikā.

Izrakto kapu kvalitāte tika pārbaudīta, tajos nolaižot tukšu zārku.

Kaprači esot vērtēti gan ātrumā, gan precizitātē, atzīmē rīkotāji. Sacensības, kurā šogad piedalījās Tomskas un Novosibirskas apgabalu, kā arī Altaja Republikas pilsētu kaprači, tiekot rīkotas, lai celtu profesijas prestižu, uzlabotu pakalpojumu kvalitāti, kā arī piesaistītu gados jaunākus cilvēkus apsvērt šādu karjeras pavērsienu.

Pērn, kad organizatori, ņemot vērā stingros ierobežojumus Covid-19 pandēmijas dēļ, sacensības jau bija nolēmuši atcelt, rīkošanas iniciatīvu uzņēmās Tomskas reģiona kapraču asociācija. Tās gan nenotika pavasarī, kā sākotnēji bija plānots, bet tikai septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!