Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ar pirmajiem publiskajiem komentāriem kopš savas aizturēšanas nākusi klajā Mjanmas politiķe Auna Sana Su Či, solot, ka viņas politiskā partija, "pastāvēs, kamēr pastāvēs tauta", raksta portāls "France24".

1. februārī armija pārņēma varu Mjanmā, pasludinot ārkārtas stāvokli valstī, kā arī aizturot vairākas amatpersonas. Starp aizturētajiem ir arī faktiskā politiskā līdere Auna Sana Su Či. Bruņotie spēki apgalvo, ka pērnā gada novembrī notikušajās vēlēšanās, kurās uzvarēja valdošā partija Nacionālā Demokrātijas līga (NLD), notikusi krāpšanās.

Apvērsums valstī izsauca tautas neapmierinātību un noveda pie plašiem protestiem un arī vardarbīgām sadursmēm starp armiju un demonstrantiem. Bruņotie spēki ir nogalinājuši vairāk nekā 800 cilvēku, ziņo vietējā organizācija.

Su Či komentārus izplatījusi viņas advokāte Mina Mina So. Su Či solījusi, ka NLD pastāvēs, kamēr pastāvēs tauta. "Viņa [Su Či] novēl saviem cilvēkiem saglabāt veselību, kā arī apstiprināja, ka NLD pastāvēs tik ilgi, kamēr pastāvēs cilvēki, jo tā tika dibināta cilvēkiem," pastāstīja politiķes advokāte.

Pret Su Či vērstas vairākas kriminālapsūdzības, tostarp par jaunā koronavīrusa dēļ ieviesto ierobežojumu ignorēšanu pagājušā gada vēlēšanu kampaņas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!