Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lai pasargātos no nelegālo migrantu pieplūduma, Lietuva uz robežas ar Baltkrieviju cels sienu un nosūtīs uz pierobežu armiju, atsaucoties uz premjerministres Ingrīdas Šimonītes paziņojumu, ziņo raidsabiedrība LRT.

Lietuva pēdējā laikā piedzīvo strauju nelegālo migrantu straumes pieaugumu un Viļņā uzskata, ka Aleksandra Lukašenko režīms apzināti veicina migrāciju no Tuvajiem Austrumiem uz Lietuvu. Premjere uzsver, ka notiekošais jāvērtē kā Lukašenko atriebība Lietuvai un Eiropas Savienībai (ES) par Baltkrievijā notiekošo represiju nosodīšanu un sankcijām pret Minsku.

Nākamnedēļ Šimonīte dosies uz Grieķiju, lai ar vietējām varasiestādēm apspriestu viņu pieredzi cīņā ar nelegālo migrāciju.

Pēdējās nedēlās ik diennakti Lietuvā no Baltkrievijas robežu nelegāli šķērso desmiti līdz pat vairāk nekā simts migranti. Šogad pierobežā aizturēti jau vairāk nekā 1500 robežas pārkāpēji. Viņi tiek izmitināti telšu nometnē un tiek veikti Covid-19 testi.

Pagājušajā nedēļā Lietuva migrācijas krīzes dēļ izsludināja ārkārtas situāciju.

Lukašenko ir draudējis, ka Baltkrievija vairs neapturēs migrantus un narkotikas, kas ir ceļā uz Eiropu. Nesen viņš atkal draudēja ar masu migrāciju no Tuvajiem Austrumiem uz ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!