Foto: AFP/Scanpix/LETA

Serbija noslēgusi memorandu ar Ķīnu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem par Covid-19 vakcīnu ražotnes būvi, vēsta "Balkan Insight". Tādējādi Balkānu valstī līdzās "Sputnik V" vakcīnai tiks ražotas arī "Sinopharm" izstrādātās vakcīnas.

Apvienotie Arābu Emirāti sniedz finansiālo palīdzību pašas rūpnīcas celšanai, bet Ķīna atbilstoši noslēgtajam dokumentam nodrošinās vakcīnu tehnoloģiju. Turklāt jau Ķīnā izgatavoto vakcīnu devu sapildīšana iepakojumos tiks uzsākta paralēli rūpnīcas būvniecībai, lai līdz tās plānotajai pabeigšanai gada beigās Serbijā būtu uzpildīti 10 miljoni vakcīnu devu, atzīmējusi Serbijas premjere Ana Brnabiča

Viņa norādījusi, ka noslēgtais memorands ir svarīgs solis gan Serbijai, gan visam reģionam, jo tādējādi vakcīnas reģionā kļuvušas pieejamākas, lai turpmāk cīnītos ar pandēmiju.

Plānus Serbijā ražot "Sinopharm" izstrādātās vakcīnas jau martā vizītes laikā Apvienotajos Arābu Emirātos izziņoja prezidents Aleksands Vučičs.

Kopš 4. jūnija Serbijā uz vietas uzsākta arī Krievijā izstrādāto "Sputnik V" vakcīnu ražošana. Līdz 11. jūlijam Serbijā vakcinēti 48,6% valstī dzīvojošo, kā arī tūkstošiem iebraucēju no citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!