Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadīto dienu laikā ASV prezidents Džo Baidens iesaistījies asā vārdu apmaiņā ar sociālo tīklu "Facebook". Prezidenta administrācija pēlusi soctīklu saistībā ar dezinformāciju par Covid-19 vakcināciju, raksta "The New York Times".

Piektdien ASV prezidents Džo Baidens brīdināja, ka dezinformācijas izplatīšanās par Covid-19 sociālajos medijos "nogalina cilvēkus". Prezidents atbildēja uz žurnālista jautājumu par iespējamo platformu, piemēram, "Facebook" lomu melu izplatīšanā par vakcīnām un pandēmiju.

"Viņi nogalina cilvēkus," piektdien sacīja Baidens. "Vienīgā pandēmija, kas mums ir, ir nevakcinēto vidū," piebilda Baltā nama saimnieks.

Baidena administrācija kopumā ir mēģinājusi palielināt spiedienu pret soctīkliem, lai panāktu, ka šīs platformas aktīvāk cīnās pret dezinformāciju.

Viens no vadošajiem ASV sabiedrības veselības speciālistiem Viveks Murtijs svētdien arī brīdināja, ka dezinformācija par vakcīnām rada veselības draudus: "Šīm platformām ir jāatzīst, ka tām ir bijusi liela loma nepareizas informācijas izplatīšanās ātruma un mēroga pieaugumā."

Sestdien publicētā bloga ierakstā "Facebook" atbildēja uz Baidena administrācijas izteikumiem. "Baidena administrācija ir izvēlējusies vainot amerikāņu sociālo mediju uzņēmumus," ierakstā sacīja Gajs Rozens, "Facebook" integritātes viceprezidents, piebilstot: "Fakts ir tāds, ka vakcīnu pieņemšana "Facebook" lietotāju vidū ASV ir palielinājusies."

Rozens norādīja, ka uzņēmuma dati liecina, ka 85 procenti tā lietotāju Amerikas Savienotajās Valstīs ir vakcinēti vai vēlas vakcinēties pret jauno koronavīrusu.

Baidena administrācija plānoja, ka līdz 4. jūlijam vakcinēs 70% amerikāņu, taču šo plānu neizdevās realizēt. Rozens apgalvoja, ka "Facebook" nav vainojams Baltā nama nostādītā mērķa nesasniegšanā.

Baltais nams nav komentējis sestdien publicēto "Facebook" pārstāvja bloga ierakstu, atzīmē "The New York Times".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!