Foto: AP/Scanpix

Nigērijas ziemeļrietumos Zamfaras pavalstī noziedznieki, kuru rīcībā ir nopietns bruņojums, notriekuši reaktīvo iznīcinātāju, pirmdien, 19. jūlijā, pavēstīja gaisa spēki, piebilstot, ka pilotam izdevies veiksmīgi katapultēties un izvairīties no nonākšanas gūstā.

Reģionu gadiem terorizē bandīti, kas mitinās nometnēs meža zonā un laiku pa laikam izvērš uzbrukumus ciematiem, gūstā sagrābjot vietējos iedzīvotājus un aplaupot viņu saimniecības.

Pēdējā laikā bieži pieredzēti skolu audzēkņu masveida sagūstīšanas gadījumi, uz ko valdība reaģējusi, reģionā aktīvāk izvēršot armijas operācijas, arī iesaistot reaktīvās lidmašīnas, lai vardarbību apturētu.

Kā pavēstīja Nigērijas gaisa spēki, kara aviācijas reaktīvais iznīcinātājs atgriezies no veiksmīgas misijas, kuras laikā tas bija pakļauts intensīvai ienaidnieka ugunij. Lidmašīna apšaudes rezultātā nogāzusies Zamfaras pavalstī.

"Par laimi drosmīgais pilots veiksmīgi katapultējās no lidmašīnas," paziņojumā apliecināja gaisa spēku preses pārstāvi Edvards Gabkvets.

Apšaudē cietusi lidmašīna "Alpha Jet"'.

Nigērijas prezidents Muhammadu Buhari pakļauts arvien lielākam sabiedroto un kritiķu spiedienam par to, kā viņa valdība risina samilzušās drošības problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!