Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gruzijas valdība no otrdienas atjauno valstī vispārēju sejas masku valkāšanas režīmu, ņemot vērā Covid-19 izplatības pieaugumu.

Tā kā pēdējās nedēļās ir pieaudzis Covid-19 infekcijas gadījumu skaits, valdība pēc Koordinācijas padomes koronavīrusa infekcijas apkarošanai ieteikuma ir nolēmusi, ka no otrdienas ir jāvalkā sejas maskas atklātās un slēgtās telpās, kur pulcējas vairāk nekā pieci cilvēki.

Koordinācijas padomes izplatītā paziņojumā teikts, ka jau agrāk tika aizliegts rīkot bēru, kāzu un jubileju pasākumus sabiedriskās ēdināšanas vietās. Par šī ierobežojuma pārkāpšanu pirmajā reizē šīs vietas īpašniekam tiks piespriests 10 000 lari (2762 eiro) naudassods, bet otrajā reizē šī vieta tiks aizzīmogota.

Pēc Gruzijas valdības lēmuma jau no 2020.gada nestrādā naktsklubi, un šī aizlieguma izpildes kontrole tagad tiks pastiprināta.

Veselības ministrija informēja, ka svētdien Gruzijā konstatēti 2236 jauni Covid-19 infekcijas gadījumi, kā arī 44 nāves gadījumi. Saskaņā ar ministrijas statistiku pēdējās nedēļas laikā katrs desmitais Covid-19 tests bijis ar pozitīvu rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!