Foto: EPA/Scanpix/LETA
Krievijā otro dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels Covid-19 upuru skaits - 815 mirušie, liecina valdības publiskotie dati.

Pēdējā diennaktī konstatēti 22 277 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19.

Kopējais Covid-19 gadījumu skaits, par kuriem informējuši oficiālie dienesti, kopš pandēmijas sākuma sasniedzis 6 557 068, bet ar Covid-19 mirušo cilvēku skaits 168 864, kas ir lielākais Eiropā.

Taču Krievija Covid-19 upuru kopējā skaitā iekļauj tikai tos gadījumus, kuros Covid-19 autopsijā atzīts par galveno nāves cēloni.

Ieskaitot visus nāves gadījumus, kas saistīti ar Covid-19, jūnija beigās Krievijā mirušo skaits pārsniedza jau 300 000, senājusi statistikas aģentūra "Rosstat".

Krievijas sabiedrībā valda liela skepse pret vakcinēšanos. 55% iedzīvotāju Krievijā neplāno vakcinēties, liecina aptauja, ko šonedēļ publiskoja Krievijas lielākais neatkarīgais socioloģisko pētījumu uzņēmums Levada centrs.

Maskavā un vairākos Krievijas reģionos ir ieviesta daļēja obligātā vakcinācija pret Covid-19, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir vairākkārt aicinājis cilvēkus vakcinēties.

Krievijā pieejamas trīs pašmāju Covid-19 vakcīnas, bet neviena vakcīna, kas izstrādāta Rietumos.

Pašreiz Krievijā pilnībā vakcinēti ir tikai aptuveni 30 miljoni no 146 miljoniem valsts iedzīvotāju, vēsta tīmekļa vietne "Gogov", kas seko līdzi datiem par Covid-19 no reģioniem.

Maskava šodien turpināja atvieglot ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar Covid-19. Darba devējiem atcelta prasība panākt, ka vismaz 30% darbinieku strādā no mājām.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins savā mājaslapā pavēstījis, ka pandēmija turpina atkāpties un hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits kopš jūnija vidus ir sarucis vismaz uz pusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!