Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nupat noslēgušās Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības "Zapad", kas Eiropā vienmēr uzlūkotas ar piesardzību un bažām par lielu spēku koncentrēšanos tuvu NATO valstu robežām. Savukārt Krievijas mediji īpaši izceļ, ka šogad vingrinājumā pirmo reizi piedalījušies kaujas roboti – par to vairāk šajā rakstā.

"Zapad" no 81 līdz 2021

Kamēr Latvijā sociālajos tīklos ļaudis sprieda par militārajām mācībām "Namejs", kuru laikā nedēļas nogalē Rīgā mācību uzdevumus ar salūtmunīcijas izmantošanu veica zemessargi, Krievijas un Baltkrievijas manevri "Zapad-2021" pulcējuši aptuveni 200 000 karavīru, vairāk nekā 80 lidmašīnas un helikopterus, 760 kaujas tehnikas vienības, starp kurām vairāk nekā 290 tanki, vairāk nekā 240 reaktīvās zalvju uguns sistēmas un mīnmetēji, kā arī iesaistīti 15 kuģi.

Lai gan vērotāji pieļauj, ka šie Krievijas Aizsardzības ministrijas sniegtie dati ir pārspīlēti, lai atstātu iespaidu uz skatītājiem Krievijā un pabiedētu Rietumus, nav šaubu, ka "Zapad-2021", kuru aktīvā fāze notika no 10. līdz 16. septembrim, ir lielas mācības. Ar šādiem skaitļiem tās šogad pārsniedz "Zapad-2017', kad oficiāli tika ziņots par 12 700 karavīru piedalīšanos, bet eksperti lēsa, ka patiesībā tie ir 65 – 70 tūkstoši.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!