Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas Izglītības ministrija paziņojusi, ka no 3. oktobra darbu nevarēs turpināt skolotāji, kuri nebūs vakcinējušies vai nevēlēsies veikt Covid-19 testu, vēsta portāls "The Jerusalem Post".

Šādiem pedagogiem turpmāk tiks liegta arī iespēja pasniegt stundas attālināti un viņi nesaņems algu. Skolotājiem bez derīga vakcinēšanās, pārslimošanas vai testēšanās sertifikāta ieeja skolās būs liegta.

Skolotājiem vakcinēšanās sertifikāts darbam skolās bija nepieciešams jau kopš 2. septembra, raksta "Times of Israel", tomēr līdz šim tika saglabātas šādu pedagogu algas. Tagad tas vairs nebūs iespējams.

Iepriekš ceturtdien veselības ministrs Načmans Ašs brīdināja, ka nevakcinēti pacienti pārslogo valsts slimnīcas.

Pēdējās dienās ārstniecības iestādēs nespēj nodrošināt vajadzīgajā daudzumā ECMO aparātus – ierīces, kas aizstāj gan pacienta plaušas, gan sirdi. Galvenokārt tas saistāms ar kvalificēta personāla trūkumu.

Pagaidām slimnīcās tiek uzņemti visi pacienti, taču, situācijai pasliktinoties, būs jāpieņem smagi lēmumi, norāda ministrs. "Nopietna saslimšana šobrīd ir pārsvarā starp nevakcinētajiem. Viņi noslogo slimnīcas," uzsver Ašs.

Ceturtdienas rītā Izraēlā nopietnā stāvoklī slimnīcās atradās 723 pacienti, no tiem gandrīz 200 pieslēgti plaušu ventilatoriem.

Izraēlas mediji ziņo, ka valstī ir aptuveni 50 ECMO mašīnas, no kurām vairāk nekā pusi pašlaik izmanto Covid-19 pacientiem.

Izraēlā vismaz vienu vakcīnas devu ir saņēmuši vairāk nekā seši miljoni iedzīvotāju, bet 3,12 miljoni saņēmuši trešo pastiprinošo devu. Tomēr aptuveni 900 tūkstoši cilvēku, kas ir vakcīnām piemērotā vecumā, izvēlas nepotēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!