Foto: TASS/Scanpix/LETA

Vairāki Krievijas reģioni saskaras ar medicīniskā skābekļa trūkumu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita pieauguma dēļ, raksta portāls "The Moscow Times".

Krievijā nu jau vairākas nedēļas novērojams smags Covid-19 uzliesmojums, un regulāri tiek uzstādīti ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaita rekordi.

Saslimšanas gadījumu skaits savukārt radījis spiedienu arī uz veselības aprūpes nozari, kura šobrīd saskāras ar nepieciešamo resursu trūkumu.

"Es nevēlos izklausīties histērisks, bet situācija ir ļoti saspringta. Nav īsti iespēju palielināt savu ražošanu," sacīja Dmitrijs Kuzņecovs, kurš ir uzņēmuma "Cryongenmash" ģenerāldirektors. Šis uzņēmums ir viens no trim lielākajiem medicīniskā skābekļa ražotājiem valstī.

Kuzņecovs sacīja, ka viņa uzņēmums šobrīd saražo 300 tonnas no kopumā 2000 metriskajām tonnām medicīniskā skābekļa, ko katru dienu izmanto Krievijas slimnīcās.

Atskaitot atsevišķus incidentus, Krievija līdz šim ir izvairījusies no plaši izplatīta skābekļa balonu trūkuma, kādu pavasarī varēja novērot Indijā. Tomēr mediķi un piegādātāji norāda, ka pēdējā infekciju viļņa laikā valstī, kurā pilnībā vakcinēti tikai 33% pieaugušo, pēc skābekļa baloniem ir nepieredzēts pieprasījums.

Pagājušajā nedēļā Čuvašijas Republika, apgabals, kas atrodas 600 kilometrus uz austrumiem no Maskavas, bija pirmā, kas izsludināja "paaugstinātas trauksmes stāvokli" skābekļa trūkuma dēļ. "Pašreizējā situācija attīstās tā, ka beidzas skābeklis," vietējiem medijiem sacīja republikas vadītājs Oļegs Nikolajevs.

Krievijas Komi republikā, reģiona vadītājs Vladimirs Uiba arī uzsvēra situācijas nopietnību. "Skābeklis ir jaunais zelts. Katru dienu mēs (..) skatāmies, kurās pilsētās un slimnīcās tas visvairāk nepieciešams. Drīz viss pārplīsīs. Mums nepietiks skābekļa," otrdien vietējiem medijiem sacīja Uiba.

Permā kāds mediķis vietējai vietnei "Ura News" pastāstīja, ka jau ir bijuši gadījumi, kad viņiem pietrūka skābekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!