Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) augsta ranga amatpersona ir apšaubījusi Turkmenistānas apgalvojumu, ka Centrālāzijas valstī nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījums ar Covid-19, raksta britu raidsabiedrība BBC.

"[Covid-19] ir izplatījies visā pasaulē kā pandēmija jau gandrīz divus gadus," sacīja Katrīna Smolvuda, PVO vecākā ārkārtas dienesta darbiniece. "No zinātniskā viedokļa ir maz ticams, ka vīruss necirkulē Turkmenistānā," viņa piebilda

Turkmenistāna ir viena no dažām valstīm (to vidū arī Ziemeļkoreja), kas apgalvo, ka tajā nav saslimšanas gadījumu ar jauno koronavīrusu. Smolvudas komentāri ir pirmā reize, kad PVO publiski apšaubījusi Turkmenistānas apgalvojumus par Covid-19 situāciju valstī, atzīmē medijs.

Analītiķi saka, ka Turkmenistānas oficiālā Covid-19 statistika ir neuzticama. Kā viens no iemesliem tam ir "ārkārtīgi represīvais, autokrātiskais valdības raksturs", sacīja organizācijas "Human Rights Watch" Eiropas un Centrālāzijas nodaļas direktora vietniece Reičela Denbera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!