Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sunnītu grupējums "Taliban" Afganistānas otrā lielākajā pilsētā Kandahārā sarīkojis jaundibinātās Islāma Emirāta armijas parādi, vēsta aģentūra AFP.

Līdz ar to grupējums formalizējis no augustā pilnībā sagrautās Afganistānas Nacionālās armijas un agrākās amerikāņu balstītās valdības iekšlietu struktūrām pārņemtā bruņojuma pārvaldīšanu. Parādē izrādīts plašs galvenokārt ASV ražots bruņojums – bruņumašīnas "Humvee", bruņutransportieri "M1117 Guardian", kā arī izmēros prāvie mīnu sprādzienu triecienus izturēt spējīgie augstas caurgājamības bruņuauto "M1224 MaxxPro MRAP". Pāri parādei pārlidojis arī vismaz viens "Sikorsky UH-60 Black Hawk" un trīs "Mil Mi-17" helikopteri, redzams video.

Plašāk zināmais par talibu bruņojuma guvumu izklāstīts šeit.


Parādes konvojs ar militārajiem transportlīdzekļiem devās pa Kandahāras galveno ielu, kas savieno pilsētas centru ar lidostu. To pavadījuši no skaļruņiem skandēti garīgie dziedājumi, kas ir vienīgā "Taliban" atļautā mūzika valstī.

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Iepriekš "Taliban" izveidotās valdības aizsardzības ministrs Mohamads Jakūbs ziņoja, ka agrākās Nacionālās armijas vienības tiks reorganizētas un pārdēvētas. Vairāku nosaukumi jau mainīti, tās pārsaucot arābu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!