Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons brīdinājis, ka plāno apgrūtināt dzīvi tiem valsts iedzīvotājiem, kuri nav vakcinēti pret Covid-19, raksta britu raidsabiedrība BBC.

"Es patiešām vēlos viņus apgrūtināt, un mēs turpināsim to darīt līdz galam," viņš sacīja Francijas laikrakstam "Le Parisien".

Taču Makrona politiskie oponenti sacīja, ka viņa retorika nav prezidenta cienīga.

Šie prezidenta komentāri izskanējuši laikā, kad likumprojektu par Covid-19 sertifikātiem aizkavēja opozīcijas deputāti, kas apvienojās pret valdību. Debatēm parlamentā par likumprojektu, kas liegtu nevakcinētajiem piekļuvi vairākiem sabiedriskās dzīves elementiem, pēc pusnakts neizdevās turpināties.

Bija paredzēts, ka šis tiesību akts tiks apstiprināts balsojumā šonedēļ, taču tas ir saniknojis vakcinācijas pretiniekus, un vairāki Francijas deputāti ir paziņojuši, ka saņēmuši nāves draudus saistībā ar šo jautājumu.

Intervijā Makrons sacīja, ka, lai gan viņš neliks vakcinēties ar varu, viņš cer mudināt cilvēkus vakcinēties, būtiski ierobežojot tos, kuri to nav izdarījuši. "Es nesūtīšu [nevakcinētus cilvēkus] uz cietumu," viņš teica. "Tāpēc mums viņiem jāsaka, ka no 15. janvāra jūs vairs nevarēsit iet uz restorānu. Jūs vairs nevarēsit iet iedzert kafiju, jūs vairs nevarēsit iet uz teātri. vairs nevarēsit iet uz kino."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!