Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas bruņotie spēki otrdien paziņoja par militārajām mācībām netālu no Ukrainas, raksta portāls "The Moscow Times".

Paziņojums par militārajiem manevriem izskan laikā, kad Rietumos valda uztraukums par iespējamu Maskavas agresiju pret Ukrainu. Spriedze aizvadīto mēnešu laikā pieaugusi Krievijas bruņoto spēku koncentrēšanas pie Ukrainas robežām dēļ. Maskava pie Ukrainas robežām sakoncentrējusi aptuveni 100 000 karavīru. Krievija noliegusi, ka gatavojas veikt invāziju Ukrainā, savukārt ASV un citas Rietumu valstis ir brīdinājušas Maskavu par nopietnām sekām, ja tā agresīvi vērsīsies pret Ukrainu.

Šonedēļ tiek aizvadītas vairākas sarunas par situāciju saistībā ar Ukrainu un citiem svarīgiem tematiem Krievijas-Rietumu attiecībās.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka trijos Krievijas rietumu reģionos, kas robežojas ar Ukrainu un vienā ar Baltkrieviju, kopumā ir izvietoti 3000 karavīru un 300 tanki un kājnieku kaujas mašīnas. Mācības notiek Krievijas rietumu Voroņežas, Belgorodas, Brjanskas un Smoļenskas apgabalos.

Decembra beigās Krievija noslēdza militārās mācības dienvidu reģionos, kuras iekļāva 10 000 karavīru un kuras notika arī Krimā – Ukrainai piederošajā pussalā, kuru Krievija anektēja 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!