Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pēc diviem atklātiem saslimšanas gadījumiem ar Covid-19 Tonga ieviesusi tā saucamo "lokdaunu", lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatību, raksta "Sky News".

Divi sasirgušie ir ostas darbinieki, kuri palīdzēja izdalīt palīdzību, kuru Tonga saņēma pēc vulkāna izvirduma un cunami pagājušajā mēnesī. Cunami un vulkāna izvirduma rezultātā valstī tika piesārņots dzeramais ūdens, sabojāti komunikācijas tīkli, gāja bojā trīs cilvēki, bet desmitiem cilvēku palika bez pajumtes.

Austrālija, Jaunzēlande, Japāna, Apvienotā Karaliste un Ķīna piedāvāja piegādāt palīdzību. Valstis, kas sniedza palīdzību, solīja atvest nepieciešamos resursus, nenonākot kontaktā ar vietējiem iedzīvotājiem. Bet desmitiem jūrnieku uz Austrālijas kuģa "HMAS Adelaide" inficējās. Saslimšanas gadījumi reģistrēti arī starp apkalpes locekļiem lidojumos no Japānas un Austrālijas.

Divi saslimšanas gadījumi Tongā atklāti pēc tam, kad testēti tika 50 frontes darbinieki, ziņo vietne "Matangi Tonga".

Līdz šim nelielajā valstī reģistrēts bija tikai viens saslimšanas gadījums ar Covid-19. Parasti cilvēkiem, kuri ierodas Tongā, karantīnā jāpavada trīs nedēļas.

"Lokdauns" Tongā sācies trešdien. Pagaidām nav norādīts, uz cik ilgu laiku tas ieviests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!