Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas austrumos ceturtdienas rītā noritējušas spēcīgas apšaudes, ziņo Eiropas Drošības un Sadarbības organizācija. Šāviņi no Krievijas kontrolētās frontes puses šauti gan Luhanskas, gan Doņeckas apgabalos, vēsta Ukrainas Bruņoto spēku pārstāvji.

Vissmagāk apšaudīti Jeļenovkas ciems un Staņica Luhanse Luhanskas apgabalā, kur lādiņš trāpījis arī bērnudārza ēkā, kā arī Doņeckas lidostas apkārtne. Bērnudārzā ievainoti trīs cilvēki –

Krievijas balstīto un bruņoto bandu pārstāvji iepriekš izplatīja apgalvojumus, ka Ukrainas spēki vairākkārt diennakts laikā tos apšaudījuši, atzīmē "The Guardian".


Arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs apgalvojis, ka situācija Donbasā eskalējas, kā arī atzīmējis, ka Ukrainai ir "milzīgs uzbrukuma potenciāls", atsaucoties uz "Echo Moskvi", vēsta "The Guardian".

Peskovs arī atzīmējis, ka Putins vēl nav atbildējis uz parlamenta rezolūciju, kas prasa Doņeckā un Luhanskā saimniekojošo bandu pašpasludinātās "republikas" atzīt par neatkarīgām republikām. Līdz šim Krievijas regulāro armijas vienību un to kontrolēto bandu okupētās teritorijas par neatkarīgām nav atzinusi neviena valsts.

Peskovs cita starpā arī apvainojis NATO "neslēptā informācijas agresijā pret Krieviju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!