Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas iebrukums Ukrainā ieiet septītajā nedēļā. Krievijas spēki pilnībā atkāpušies no Kijivas un Čerņihivas, ziņoja Pentagons, bet smagas kaujas sākušās valsts austrumos, kur prognozēti Krievijas centieni pilnībā sagrābt Doņeckas un Luhanskas apgabalus. No apdraudētajiem rajoniem notiek civiliedzīvotāju evakuācija. Turpinām sekot notikumiem.

Aktuālā informācija:

  • Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau 43 dienu.
  • No aplenktās Mariupoles pilsētas joprojām ir steidzami jāevakuē vairāk nekā 100 000 cilvēku, paziņojis mērs Vadims Boičenko.
  • Krievijas bruņoto spēku galvenā uzmanība ir pievērsta uzbrukuma operāciju veikšanai Ukrainas austrumos, informējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija. Londona gan norāda, ka neskatoties uz spēku un loģistikas spēju pārorientēšanu, lai atbalstītu operācijas Donbasā, Krievijas spēki, visticamāk, turpinās saskarties ar morāles problēmām un piegādes un personāla trūkumu.
  • Ungārijas ārlietu ministrs paziņojis, ka viņa valsts neatbalsta priekšlikumus par enerģētikas nozares sankcijām pret Krieviju. ES dalībvalstu pārstāvji apspriež ierosināto Krievijas ogļu aizliegumu un vakar nespēja par to panākt vienošanos.
  • Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši aptuveni 18 900 karavīru, ziņojis Ukrainas armijas ģenerālštābs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!