Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) piektā dienesta priekšnieks Sergejs Beseda, kurš pēc neveiksmēm karā pret Ukrainu atradās mājas arestā, tagad pārvietots uz Maskavas Ļefortovas pirmstiesas izmeklēšanas izolatoru, ziņo žurnālists Andrejs Soldatovs, kurš specializējies jautājumos, kas saistīti ar krievu izlūkdienestiem.

Soldatovs norāda, ka ar ģenerālmajora Besedas lietu nodarbojas izmeklēšanas komitejas Galvenā kara izmeklēšanas pārvalde.

Kā vēstīts, 11. martā parādījās ziņas, ka divas nedēļas pēc atkārtotā iebrukuma Ukrainā Krievijas diktators Vladimirs Putins uzsācis represijas pret FSB Operatīvās informācijas un starptautisko sakaru dienestu, kas pirms kara sākuma gatavoja viņam informāciju par politisko situāciju Ukrainā.

"Tieši piektā dienesta pienākumos ietilpa Putina informēšana par politiskajiem notikumiem Ukrainā pirms iebrukuma. Un nu šķiet, ka pēc divām kara nedēļām Putins beidzot sapratis, ka ticis vienkārši maldināts piektais dienests, baidoties aizkaitināt vadību, ziņojis viņam to, ko viņš pats gribējis dzirdēt," tolaik rakstīja tīmekļa izdevums "Meduza".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!