Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijā aizturēts viens no prominentākajiem Kremļa kritiķiem Vladimirs Kara-Murza, ziņo "The Moscow Times".

Opozicionārs asi iestājās pret Krievijas karu Ukrainā, un viņš pirmdien aizturēts pie savas mājas neilgi pēc intervijas CNN, kurā pauda negatīvu attieksmi pret prezidenta Vladimira Putina sarīkoto militāro kampaņu. Par viņa aizturēšanu jau drīz pēc tās informēja cits Krievijā dzīvojošs opozicionārs Iļja Jašins.

Varasiestādes aktīvista aizturēšanas iemeslus neatklājušas līdz pat otrdienas rītam, kā arī ar Kara-Murzu nav izdevies sazināties viņa advokātam. Pie policijas iecirkņa sapulcējusies viņa atbalstītāju grupa.

Krievijā pret opozīciju izvērstas stingras represijas, tostarp par varasiestāžu ieskatos nepatiesu informāciju draud līdz pat 15 gadiem ilgs cietumsods. Opozicionāri saskaras arī ar uzbrukumiem, vandālismu pret viņu īpašumu, kā arī draudiem.

Kara-Murza 2015. gadā un 2017. gadā piedzīvojis divus noindēšanas mēģinājumus, kurus, iespējams, īstenojusi tā pati Federālā drošības dienesta (FSB) ķīmisko ieroču vienība, kas saindēja šobrīd ieslodzīto Kremļa kritiķi Alekseju Navaļniju un vēl vismaz trīs opozīcijas pārstāvjus, pērn izmeklēšanā secināja "Bellingcat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!