Foto: AFP/Scanpix/LETA

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs trešdien, 27.aprīlī, pēc sarunām ar Krievijas prezidentu paziņoja par ierašanos Kijivā. Gutērrešs apmeklējis vairākas iepriekš okupētās pilsētas, ziņo BBC.

"Karš ir absurds 21. gadsimtā – karš ir ļaunums un, redzot šīs situācijas, sirdīs esam kopā ar upuriem un izsakām līdzjūtību viņu ģimenēm. 21. gadsimtā karš nevar būt pieņemams! ” ANO ģenerālsekretāru citē BBC.

“Bet, kad mēs runājam par kara noziegumiem, mēs nevaram aizmirst, ka visļaunākais no noziegumiem ir pats karš ”, sacīja Gutērrešs, paužot atbalstu starptautiskajai krimināltiesai un izsakot aicinājumu Krievijas Federācijai sadarboties ar tiesu.

Ģenerālleitnants Aleksandrs Pavļuks, Kijivas reģiona militārās administrācijas vadītājs, teica, ka ir svarīgi, lai Antoniu Gutērrešs redzētu postījumus ar savām acīm, lai Krievija tiktu apturēta. Savukārt Bučā un Borodjankā, ģenerālsekretārs rūpīgi izvēlējās savus vārdus, runājot par karu kopumā un nevainojot vai nekritizējot tieši Krieviju, analizē BBC.

Šobrīd ANO konvojs ir devies uz Kijivu, lai tiktos ar prezidentu Volodimiru Zelenski, kurš iepriekš kritizēja Gutērrešu par to, ka viņš vispirms ticies ar Putinu Maskavā, un tikai tad ieradies Ukrainā, lai redzētu ko Kremļa saimnieka karaspēks ir izdarījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!