Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas spēki ceturtdienas vakarā apšaudījuši Kijivu, divreiz trāpot Ševčenko rajonā galvaspilsētas centrā, paziņojis Kijivas mērs Vitālijs Kličko.

"Draugi! Vakarā ienaidnieks apšaudīja Kijivu. Divi trāpījumi Ševčenko rajonā. Visi dienesti ir uz vietas. Informācija par cietušajiem tiek precizēta," teikts Kličko paziņojumā lietotnē "Telegram".

Valsts ārkārtējo situācija dienests paziņoja, ka raķetes trāpījums izraisīja ugunsgrēku 25 stāvu dzīvojamā namā, daļēji sagraujot pirmo un otro stāvu. Tika izglābti pieci cilvēki, bet vēl 10 tika ievainoti.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko pavēstīja, ka sprādzieni nogranduši Ševčenko rajona Lukjanivkas apkaimē.

Heraščenko sacīja, ka raķete tikusi izšauta no Melnās jūras puses - "visticamāk, no Krimas teritorijas".

Pēc aculiecinieku teiktā, Kijivā nogranduši spēcīgi sprādzieni. Sociālajos tīklos izliktajos attēlos redzams dūmu stabs pilsētā.

Kijiva apšaudīta laikā, kad tur vizītē ieradies ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs. Sprādzieni Kijivā nogranda neilgi pēc Gutērreša un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska kopīgās preses konferences.

ANO Drošības padome nav darījusi pietiekami daudz, lai Krievijas karu Ukrainā "novērstu un apturētu", vizītē Kijivā atzina Gutērrešs.

"Lai tas būtu pavisam skaidrs - Drošības padome nav izdarījusi visu, kas ir tās varā, lai novērstu un izbeigtu šo karu. Un tas ir iemesls tam, ka ir liela vilšanās, neapmierinātība un dusmas," ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski kopīgā preses konferencē sacīja ANO ģenerālsekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!