Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vladimirs Putins vēlas gūt simbolisku uzvaru Ukrainā un okupantu jaunākā agresija Mariupolē varētu būt saistīta ar gaidāmajiem 9. maija pasākumiem Krievijā, teikts aktuālākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Krievu spēki Mariupolē jau otro dienu ir turpinājuši sauszemes uzbrukumu "Azovstaļ" tērauda rūpnīcai, neraugoties uz Maskavas apgalvojumiem, ka tās mērķis ir tikai norobežot rūpnīcas teritoriju, raksta Londona.

Okupantu jaunākie centieni ieņemt "Azovstaļ" un panākt Mariupoles krišanu, visticamāk, ir saistīti ar gaidāmajiem 9.maija pasākumiem Krievijā un Putina vēlmi gūt simboliskus panākumus Ukrainā, norāda britu ministrija.

Lielbritānijas izlūki gan pauž, ka šie Krievijas centieni Maskavai radījuši cilvēku, aprīkojuma un munīcijas zaudējumus. Kamēr Ukrainas pretestība "Azovstaļ" teritorijā turpinās, Krievijas zaudējumi turpinās palielināties un traucēs īstenot Maskavas darbības plānus Donbasa dienvidos, piebilst Londona.

Vēstīts, ka Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!