Foto: Shutterstock

Baikonuras kosmodromā uz vairākām stundām aizturēts britu ceļojumu videoblogeris un "YouTube" zvaigzne Bendžamins Ričs.

Krievijas valsts kosmosa korporācijas "Roskosmos" ģenerāldirektors Dmitrijs Rogozins ziņapmaiņas platformā "Telegram" sestdienas vakarā ierakstījis, ka kopā ar Riču aizturēta Baltkrievijas pilsone Aļina Ceļupa, kas redzama daudzos Riča video.

Viņi aizturēti pie viena no kosmodroma starta laukumiem, jo "organizējuši prettiesiskas darbības", un nogādāti Baikonuras policijā, pavēstījis "Roskosmos" vadītājs.

Ričs vēlāk sociālajā tīklā "Instagram" pavēstījis, ka ticis aizturēts uz vairākām stundām, jo viņam nav bijis atļaujas atrasties vietā, kur viņš bijis. Pēc nopratināšanas videoblogeris atbrīvots, un viņam būs jāsamaksā administratīvais sods 60 sterliņu mārciņu (aptuveni 70 eiro) apmērā.

Baikonurā, kuru Krievija iznomājusi no Kazahstānas, ir Krievijas administrācija un policija.

Ričs kļuvis populārs, ar britu humoru vēstot par saviem ceļojumiem uz valstīm, kuras savulaik atradās Padomju Savienībā. Viņa "YouTube" kanālam "Bald and bankrupt" ("Plikpaurains un bankrotējis") ir vairāk nekā 3,5 miljoni abonentu.

Savu videoblogera karjeru Ričs sāka ar Indijas apceļošanu, bet viņa jaunākais video, kas publicēts aprīī, ir par ceļojumu uz Sīriju.

Par saviem ceļojumiem Ričs vēsta arī savā otrā "YouTube" kanālā "Daily Bald", kuram ir vairāk nekā 660 000 abonentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!