Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas iebrukuma plāns Ukrainā, visticamāk, bijis balstīts uz kļūdainu pieņēmumu, ka okupantu spēki sastapsies ar ierobežotu pretestību, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Tas, ka Krievija nepietiekami novērtēja Ukrainas pretestību un tās "labākā iespējamā scenārija" plānošana, ir novedusi pie neveiksmēm Maskavas operacionālajās darbībās, neļaujot Vladimiram Putinam paziņot par ievērojamiem militāriem panākumiem Ukrainā 9. maija Uzvaras dienas parādē, raksta Londona.

Ministrija raksta, ka Krievijas iebrukuma plāns, visticamāk, bijis balstīts uz maldīgu pieņēmumu, ka Maskava sastapsies ar ierobežotu pretestību un spēs ātri ielenkt un apiet apdzīvotos rajonos.

Šis pieņēmums lika Krievijas spēkiem mēģināt veikt operācijas sākuma fāzi ar vieglu un precīzu uzbrukumu pieeju, kuras mērķis bija panākt ātru uzvaru ar minimāliem zaudējumiem. Šis nepareizais aprēķins Maskavai radīja plašus zaudējumus un vēlāk arī noveda pie Krievijas militārās darbības fokusa samazināšanas, norāda Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!