Foto: AP/Scanpix/LETA

Bijušā Moldovas prezidenta Igora Dodona mājās pārmeklēšanu ir veikuši pretkorupcijas dienesta pārstāvji, bet pats politiķis neesot arestēts, neskatoties uz sākotnējiem ziņojumiem par viņa aizturēšanu, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Ģenerālprokuratūras pārstāve iepriekš 24. maijā sacīja, ka prokrieviskais politiķis Dodons, kurš bija Moldovas prezidents no 2016. līdz 2020. gadam, reida laikā tika aizturēts uz 72 stundām, pamatojoties uz aizdomām par korupciju, politiskā finansējuma pieņemšanu no noziedzīgas organizācijas un valsts nodevību.

Taču preses pārstāve Mariana Čerpeka vēlāk precizēja savus komentārus RFE/RL Moldovas dienestam, norādot, ka bijušais valsts vadītājs "pašlaik nav aizturēts". Čerpeka sacīja, ka Dodona māja tiek pārmeklēta viņa klātbūtnē.

"Kad kratīšana būs pabeigta, prokurori izlems, vai viņš tiks arestēts," sacīja Čerpeka, piebilstot, ka Dodonam kā bijušajam valsts vadītājam nav imunitātes pret apsūdzībām.

Dodonu, tuvu Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedroto, 2020. gada novembrī notikušajās vēlēšanās sakāva Maija Sandu - politiķe, kura aicināja veidot ciešākas attiecības ar Rietumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!