Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Neveiksmīgs uzbrukums Zmijinijas salai šonedēļ bijis kārtējais apliecinājums tendencei, ka Krievijas gaisa spēki nespēj veiksmīgi iesaistīties taktiskajās kaujās, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Donbasā Krievijas un prokrieviskie "Luhanskas Tautas Republikas" separātistu spēki apgalvo, ka iegājuši teritorijās pie Siverskas pilsētas. Šī informācija nav apstiprināta, tomēr Krievijas spēki lēnām ir virzījušies uz rietumiem pēc apšaudēm un uzbrukumiem Siverskai no Lisičanskas, lai atvērtu ceļu tālāk uz Slovjansku un Kramatorsku, ziņo britu izlūki.

Siverskas ieņemšanas gadījumā okupantu nākamais mērķis varētu būt Bahmuta.

Kopš aiziešanas no stratēģiski svarīgās Zmijinijas salas (Čūsku salas) 30. jūnijā Krievija ir mēģinājusi liegt Ukrainai to izmantot. Tomēr 13. jūlijā divu Krievijas iznīcinātāju Su-27 uzbrukumā okupantiem salai neizdevās trāpīt.

Šis notikums, kā norāda Londona, turpina jau iepriekš novēroto tendenci, ka Krievijas gaisa spēki nespēj veiksmīgi iesaistīties taktiskajās kaujās.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!