Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas Bruņotie spēki pirmdien iznīcināja Krievijas armijas 11.atsevišķās desanta trieciena brigādes komandpunktu pie Hersonas apgabala Pjatihatku ciema Ukrainas dienvidos, paziņoja Operatīvā pavēlniecība "Dienvidi".

Ukrainas aviācija deva septiņus triecienus Krievijas apakšvienību dislokācijas un izvēršanas vietām - sešiem atbalsta punktiem un novērošanas komandpunktam Hersonas apgabala Berislavas un Hersonas rajonos.

Dati par ienaidnieka zaudējumiem liecina, ka Ukrainas dienvidu stepēs tika iznīcināti 48 Krievijas karavīri, četri tanki T-72, 152 milimetru kalibra lielgabals - haubice, pašgājēja artilērijas iekārta, trīs bruņutehnikas un trīs tehnikas vienības. Tika arī iznīcināts 11.atsevišķās desanta trieciena brigādes komandpunkts un tās munīcija pie Pjatihatku ciema.

Galīgie ienaidnieka zaudējumi vēl tiek noskaidroti.

Krievijas armija Ukrainas dienvidos pirmdien deva trīs triecienus, kas tomēr neradīja zaudējumus. Dienas vidū no lidmašīnām tika izšautas divas spārnotās raķetes "Kh-59" uz Mikolajivas apgabalu, stundu pēc tam divi helikopteri "Ka-52" uzbruka Novohrihorivkas rajonā, bet pievakarē triecienlidmašīnas un helikopteri "Ka-52" uzbruka Andrijivkai.

Ukraina no ASV saņems dronus "Phoenix Ghost"

Ukrainas armija saņems no ASV jaunus kamikadzes dronus "Phoenix Ghost", kuru īpašības tiek turētas noslēpumā, vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNN, atsaucoties uz ASV Aizsardzības ministriju.

ASV nodos Ukrainas armijai apmēram 580 šādus bezpilota lidaparātus.

"Ukraiņi lieliski izmanto "Phoenix Ghost" sistēmu. Tas ļauj mums saņemt un pasūtīt no ražotājiem papildu jaudas. Ar "Phoenix Ghost" mēs varam nodrošināt stabilas šī potenciāla piegādes," sacīja augsta ranga ASV ierēdnis.

Kamikadzes dronus "Phoenix Ghost" var saukt par slepeniem, jo pat ražotājkompānija "Aevex Aerospace" nav publicējusi to raksturīgās pazīmes.

Izdevums "Defence Express" informēja, ka sīkāku informāciju par šo bezpilota lidaparātu dažādos laikos snieguši Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs un "Aevex" valdes loceklis, atvaļinātais ģenerālis Deivids Deptula.

Saskaņā ar viņu teikto "Phoenix Ghost" ir paredzēts, lai iznīcinātu mērķus ar vidēju bruņu līmeni. Tas ir līdzīgs kamikadzes dronam "Switchblade", var pacelties vertikāli, ir aprīkots ar infrasarkano staru kameru, un tā lidojuma laiks ir apmēram sešas stundas. Šis drons izstrādāts pēc ASV gaisa spēku pasūtījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!