Foto: AFP/Scanpix/LETA

ANO miera uzturēšanas misijas (MONUSCO) spēki Kongo Demokrātiskajā Republikā atklāja uguni pret robežposteni valsts austrumu reģionā. Incidenta laikā bojā gāja divi cilvēki un vismaz 15 tika ievainoti, informē medijs "Al Jazeera".

Sadursme notika svētdien Kongo DR teritorijā, kad MONUSCO brigādes karavīri šķērsoja robežu, no Ugandas puses.

Incidenta video, kas izplatījās sociālajos medijos, var novērot, ka vīrieši — viens policijas formas tērpā un vēl viens armijas formas tērpā — dodas uz ANO konvoju aiz slēgtas barjeras Kasindi pilsētā.


Pēc verbālas komunikācijas miera uzturētāji atklāja uguni, tad atvēra vārtus un, braucot, turpināja šaut, kamēr cilvēki izklīda vai paslēpās.

"Šī incidenta laikā karavīri no MONUSCO spēku brigādes, neizskaidrojamu iemeslu dēļ atklāja uguni uz robežposteni, " ANO misija Kasindi sacīja paziņojumā, vēsta "Al Jazeera".

ANO ģenerālsekretāra īpašā pārstāve Kongo DR sacīja, ka ir sākta izmeklēšana un aizdomās turētie ir apcietināti.

Tikmēr ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterešs sacīja, ka viņu sanikno šis incidents un pieprasīja atbildību. Guterešs bija "apbēdināts un apjucis, uzzinot par apšaudēm, ko veica miera uzturēšanas vienības locekļi", teikts ANO paziņojumā.

Aizvadītajā nedēļā portāls "Delfi" jau ziņoja , ka simtiem protestētāju uzbruka ANO miera uzturēšanas spēku noliktavai un birojiem Gomā, Kongo Demokrātiskās republikas austrumos, pieprasot misijas aiziešanu no pilsētas, jo tā nespējot aizsargāt iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!