Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēdējās nedēļas laikā situācija Krievijas un Ukrainas kara frontēs mainījusies minimāli un tuvākajā laikā viss tā arī paliks, teikts sestdien publicētajā Lielbritānijas izlūkdienesta ikdienas ziņojumā par stāvokli Ukrainas frontē.

Nākamnedēļ, 24. augustā, Ukraina svin Neatkarības dienu un tieši tad paies pusgads kopš iebrukuma. Tas radījis baumas un bažas par eskalāciju, tāpat kā 9. maija priekšvakarā. Tomēr britu izlūkdienests uzskata, ka nākamnedēļ nekādas radikālas pārmaiņas nav gaidāmas.

"Diez vai nākamnedēļ situācija būtiski mainīsies. Šķiet, ka Krievijas karaspēks šobrīd ir gatavs tikai ierobežotiem vietējiem uzbrukumiem," raksta izlūkdienests.

"Taču tuvāko mēnešu laikā iniciatīva pāries tajā pusē, kas spēs savākt cienīgu un apņēmīgu spēku uzbrukuma operācijām," norādīts ziņojumā.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam sasnieguši 44 900 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24. februārī krievi zaudējuši 1907 tankus, 4212 bruņutransportierus, 1018 lielgabalus, 266 daudzstobru reaktīvo mīnmetējus, 141 zenītartilērijas iekārtu, 234 lidmašīnas, 197 helikopterus, 803 bezpilota lidaparātus, 190 spārnotās raķetes, 3137 automobiļus un autocisternas, 15 kuģus un ātrlaivas un 97 specializētās tehnikas vienības.

Vislielākos zaudējumus pēdējās diennakts laikā krievi cietuši Doneckas virzienā.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!